Testi egészség

A testi vagy más néven biológiai egészségen sokan a szervezetük megfelelő működését értik. Mikor működik megfelelően a testünk, mikor vagyunk egészségesek? Ez egészség egy szubjektív fogalom, mert az egyén illetve a társadalom elvárásai befolyásolják. Korcsoportonként kialakult egy változó egészségkép és egészséges az, akinek az egészségi állapota nem rosszabb, mint az így kialakított társadalmi elvárás.

Foglalkozzunk testünk jelzéseivel, így több nyugalmunk, több időnk lesz, és jobban fogjuk tisztelni, becsülni az egészségünket, magát az életet. És higgyük el, akkor talán ritkábban lesz “szükségünk” betegségre.
Aruna M. Siewert

Tanulás

Az élethosszig tartó tanulással, az alkotással, az agyad pozitív gondolatokkal való “táplálásával”, az érzelmi intelligenciád fejlesztésével nemcsak a saját, hanem mások életére is hatással lehetsz!

Egyensúly

Egészségünk egyik fontos pillére a munka – magánélet egyensúlya. A munka mellett fontos az aktív és a passzív kikapcsolódás. Ezzel is hozzájárulhatsz egészséged megőrzéséhez!

Testsúly kontroll

Amióta a túlsúly foglalkoztatja az embereket (és az orvostudományt) azóta keresik az elhízás okát.
Bármi legyen is az ok, tény: az emberiség nagyobbik része súlyproblémákkal küzd!

Egészséges táplálkozás

Sejtjeinknek meg kell kapniuk a tökéletes működésükhöz szükséges vitaminokat, nyomelemeket, ásványi anyagokat. Ezek nélkül sem egyenként, sem rendszerben nem tudnak működni.

Éld meg az álmaidat…

“Ne álmodj az életről, éld az álmaidat” mondja a sokat citált mondás. Nem könnyű élni az életet, még nehezebb elérni álmaink életét.

Az, hogy milyen életet élünk, az, hogy élvezzük-e az életünk minden pillanatát csak rajtunk múlik. Nagy akarattal, sok tettel, kemény munkával el lehet érni azt az életet, amiről nyugodt szívvel, kertelés nélkül el tudjuk mondani: igen, ezt az életet akartam!

Nincs egyetlen út, nincs egyetlen jó élet! Ha akarod, segítünk megtalálni a Te utad, a Te álmodott életed!

Lépjük kapcsolatba

Célunk, hogy minél több embernek segítsünk megismerni azokat az elveket és módszereket amelyek elvezetnek az általa elérni kívánt életminőséghez. A WHO alapelveinek első pontjával –  „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya” – összhangban azon dolgozunk, hogy Magyarországon minél több ember minél hosszabb ideig minőségi életet éljen!