A WHO alapelveinek első pontjával összhangban azon dolgozunk, hogy Magyarországon minél több ember minél hosszabb ideig minőségi életet éljen!


Egyedi információt kérek:  registration icon
Fogyasztók/üzlettársak regisztrációja:  contact icon

Vitamin, ásványi anyag, nyomelem és aminosav ABC 1 rész

Bevezetés

Cikksorozatunkban közérthető módon betekintést kívánunk adni a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és az aminosavak világába. Érintjük a pótlásukkal kapcsolatos alapvető kérdéseket is. Az első részben ismerkedjünk meg az alapfogalmakkal és azokkal az okokkal, amelyek miatt – akarjuk/nem akarjuk – szükséges a vitamin és ásványi anyag pótlás.

Vitamin, ásványi anyag, nyomelem és aminosav ABC 2. rész

Előző cikkünkben megismerhetted az alapfogalmakat és olvashattál arról miért szükséges pótolni a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és aminosavakat. Ha elfogadod a pótlás szükségességét, akkor is számtalan kérdés vár megválaszolásra. Milyen vitamint válasszak? Mesterségest? Természetest? Hol vásároljam meg? Mennyit szedjek belőle és mennyi ideig? Gyógyszerek és orvosi kezelés mellett használhatom? Ezekre a kérdésekre adunk választ ebben a cikkben.

Vitamin, ásványi anyag, nyomelem és aminosav ABC 3. rész

A-vitamin

Előző cikkünkben a vitaminokkal kapcsolatos, általánosan felmerülő kérdésekkel foglalkoztunk. Ettől a cikktől kezdve részletesen írunk a különböző vitaminokról. A vitaminok két nagy csoportja közül (vízben és zsírban oldódó) először a zsírban oldódókkal foglalkozunk. Ma az A-vitaminról illetve előanyagáról a béta-karotinról olvashatsz.

Milyen a jó gyerekvitamin?

Szülőként mindannyian azon vagyunk, hogy gyermekünk minél egészségesebben nőjön fel, és lehetőleg kerüljék el a betegségek. Ennek érdekében valamilyen vitaminkészítményt szedetünk vele. Vajon tisztában vagyunk-e, hogy az általunk vásárolt vitaminkészítmények mit tartalmaznak, hogyan hatnak gyermekünk egészségére? Írásunkkal szeretnénk segíteni a mai bőséges vitamin kínálat okozta, vegyek, ne vegyek, milyen vitamint vegyek kérdések eldöntésében.

Felmerülhet kérdésként: miért van szüksége táplálék-kiegészítőre a mai kor emberének, így gyermekünknek?