A WHO alapelveinek első pontjával összhangban azon dolgozunk, hogy Magyarországon minél több ember minél hosszabb ideig minőségi életet éljen!


Egyedi információt kérek:  registration icon
Fogyasztók/üzlettársak regisztrációja:  contact icon

Immunrendszer I.

5. rész: A bőr és nyálkahártya védelme

Az immunrendszerrel foglalkozó cikksorozatunkban eddig arról írtunk, hogy hogyan működik az immunrendszerünk és mit tehetünk az immunrendszerünk védelme érdekében. Láttuk, hogy az immunrendszer megfelelő működéséhez alapvető fontosságú a bélrendszer megfelelő állapota, a helyes táplálkozás valamint az immunrendszert segítő gyógynövények, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és egyéb anyagok bevitele.

Az előző három terület mellett fontos a bőr és nyálkahártya védelme is.

A bőr és a nyálkahártyák képezik azt az akadályt, amit a kórokozóknak először le kell küzdeniük. Napi rendszerességgel olyan tisztálkodó- és fertőtlenítőszerek használata javasolt, melyek meghagyják a természetes mikróflórát a bőrön és a környezetben, azonban a feltételesen kórokozó mikroorganizmusok számát folyamatosan az egészségre ártalmas szint alatt tartják.

Az Aloe Vera ph-értéke megegyezik a bőrével, megtartja annak savas védőrétegét, meghagyja annak zsírtartalmát és nem allergizál. Emellett baktérium-, vírus-, és gombaölő természetes anyagokat tartalmaz. Így a bőrápolás nem csak a szépséget szolgálja, hanem az immunrendszert is támogatja.

Arra is ügyeljünk, hogy a nyálkahártyák is egészségesen maradjanak. A száraz nyálkahártyák tehetetlenek a kórokozókkal szemben. A nátha és az influenza leggyakrabban télen jelentkezik, amikor a fűtött lakások száraz levegője az orrüreg nyálkahártyájának nedvességét csökkentve elősegíti a vírusok bejutását a szervezetbe. Ilyenkor az emberek többet vannak együtt egy légtérben, ami növeli a fertőzés veszélyét.

Bőrünk és nyálkahártyáink védelmére használhatjuk az Aloe Vera tiszta szűrletét kiegészítve propolisszal és olyan gyógynövény kivonatokkal mint a körömvirág, cickafarkkoró, kakukkfű, kamilla, pitypang, eukaliptusz, golgotavirág, zsálya, gyömbér, borrágófű és szantálfa. Baktérium-, vírus-, és gombaellenes, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és vérzéscsillapító hatással rendelkezik. Felgyorsítja a sejtek megújulási folyamatait, káros mellékhatások nélkül használható. Belsőleg az A-vitaminnak illetve a béta-karotinnak nagy jelentősége van a hámsejtek nedvesen és rugalmasan tartásában. A mikrobák számára áthatolhatatlanná teszi a nyálkahártyát.

Sokan a tisztálkodó és bőrápoló termékek kiválasztásánál a kellemes illatot és a kedvező árat részesítik előnyben. Vajon miért nem mindegy milyen termék kerül a bőrünkre?

A májunk, mint elsődleges feldolgozó, minden rá hátrányos hatásra érzékeny. Nemcsak az étel vagy ital, a gyógyszer és egyéb, a tápcsatornába kerülő anyag befolyásolja a működését, hanem például a tusfürdők, a szappanok, a samponok és más kozmetikai szerek is. Ezek ugyanis tartalmazhatnak olyan anyagokat, amelyek a p450 enzimrendszerre hatnak. Ez az enzimrendszer, amelynek több mint 30 tagja van szabadit meg bennünket a méreganyagok és a gyógyszermolekulák többségétől. Minél több a méreganyag annál leterheltebb lesz a p450-es enzimrendszer illetve csökken a szervezetben lévő antioxidánsok mennyisége, ugyanis együtt végzik a méregtelenítést. A méregtelenítő rendszer túlzott leterhelése esetén kiszámíthatatlan biokémiai folyamatok indulnak el, amelyek betegségek kialakulásához vezethetnek. Ennek megelőzése érdekében ügyeljünk a bőrünkre kerülő termékek tisztaságára és megbízhatóságára. Az Aloe Verá-t tartalmazó termékeknél csak olyat válasszunk, amely stabilizált Aloe-t tartalmaz és amely a Magyar Természetgyógyász Szövetség ajánlásával kerül forgalomba. Így biztosíthatjuk, hogy a legtisztább és legjobb minőségű higiéniai és bőrápoló termékekhez jutunk.

További információ valamint személyes tanácsadás kérhető a KAPCSOLAT menüpontban.