A WHO alapelveinek első pontjával összhangban azon dolgozunk, hogy Magyarországon minél több ember minél hosszabb ideig minőségi életet éljen!


Egyedi információt kérek:  registration icon
Fogyasztók/üzlettársak regisztrációja:  contact icon

Immunrendszer I.

3. rész: Az immunrendszer működését segítő természetes anyagok.

Aloe Vera:

Bélrendszerünk egészségét óvhatjuk Aloe Verával, az évezredek óta használt gyógynövénnyel, amelynek könyvtárnyi irodalma van.

Fontosabb hatásai:

 

Folyamatos használata eltávolítja a bél nyálkahártyájára rakódott méreganyagokat, melyekkel tele vannak élelmiszereink (tartósítószer, adalékanyag, színezőanyag, aroma, állományjavító, hormonok, gyógyszerek). Regenerálja a bél nyálkahártyáját, és jó felszívódást biztosít az értékes tápanyagok számára. A mai kor táplálékainak biológiai értékével komoly gondok vannak. Egyre csökken a táplálékok esszenciális (nélkülözhetetlen) aminósav, esszenciális zsírsav, vitamin, ásványi anyag és nyomelem mennyisége. Az Aloe Vera több mint 200 aktív hatóanyagot tartalmaz, köztük a szervezet számára fontos aminosavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, szénhidrátokat. Emellett mukopoliszacharid hatású anyagokkal rendelkezik, csökkenti a gyulladásos folyamatokat, serkenti a falósejtek aktivitását (makrofágok), növeli az immunsejtek képződését és segíti azok munkáját. A mukopoliszacharidok csoportjából kiemelten megemlítendő az acemannon. Ez aktiválja a makrofágokat és a T-limfocitákat és az antitest termelést. Közvetlen vírusölő hatása van, AIDS elleni küzdelemben is szerepet kap. Az Aloe Vera összességében növeli a szervezet ellenálló képességét, gátolja a betegségek kialakulását. A kereskedelemben többféle Aloe Vera ital kapható. Javasoljuk a stabilizált, hámozásos eljárással készült ital használatát, amely – ellentétben az egész leveles (whole leaf) itallal – nem tartalmazza a növény bőrszövete alatt található hashajtó hatású anyagot.

Propolisz

A propolisz a méhek tömítésre és ragasztásra használt anyaga már az ókorban is ismert volt. A görögök, rómaiak, egyiptomiak ismerték fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatásait. A búr háborúk idején a sebesülteket főleg propolisszal gyógyították, sőt a természeti népek koponyalékelésnél is ezzel biztosították az életben maradást. A népi gyógyászat sebek kezelésére, gennyes gyulladások csökkentésére használta.

Biológiai aktivitását a benne található flavonoidoknak, cserzőanyagoknak, ásványi elemeknek, illóolajoknak, balzsam és gyantaanyagoknak, fahéjsavnak, kávésavnak, egyéb aromás savaknak köszönheti. A felső légúti betegségek, a köhögés, az influenza és a meghűlés megelőzésére kiválóan alkalmas.

Baktériumölő, vírusellenes és gombaölő hatása van. A természetes bélflórát nem károsítja.

Kiváló gyulladáscsökkentő, így használható torokgyulladás, légcsőgyulladás, fogmedergyulladás, gyomorhurut, gyomorfekély, bélhurut, epehólyag és epeutak fertőzése, vastagbélgyulladás, húgyúti fertőzések, reumatikus kórképek esetén. Asztmánál, idült tüdőgyulladásnál is használható. Kedvezően hat a hajszálérrendszere, erősíti az érfalakat és csökkenti az áteresztőképességet. Emellett értágító és vérnyomás szabályozó hatását is megfigyelték. Vizelethajtó tulajdonsága is van. Jó hatással van a hormonális működésre. Fájdalomcsillapító hatása a novokainnál ötször hatékonyabb. Sebgyógyító, fertőtlenítő, gyógyulást elősegítő hatása közismert. Külsőleg kenőcs formájában használjuk.

További információ valamint személyes tanácsadás kérhető a KAPCSOLAT menüpontban.