A WHO alapelveinek első pontjával összhangban azon dolgozunk, hogy Magyarországon minél több ember minél hosszabb ideig minőségi életet éljen!


Egyedi információt kérek:  registration icon
Fogyasztók/üzlettársak regisztrációja:  contact icon

Immunrendszer I.

1. rész

Állandóan azt halljuk, hogy támogassuk az immunrendszer működését, vagy hogy biztos legyengült az immunrendszerünk! Jó, de tulajdonképpen mi az immunrendszer és mi is alkotja? Hogyan működik? Mitől függ az immunrendszer működése, milyen folyamatok befolyásolják az immunrendszer működési hatékonyságát?

Immunrendszer I.

2. rész

Miután elöző cikkünkben megismerhetted, hogyan dolgozik immunrendszerünk, nézzük meg, mi mit tehetünk védelme érdekében. Alapvető fontosságú a bélrendszer megfelelő állapota és a helyes táplálkozás.

A bél nyálkahártyáján nagy tömegben élnek baktériumok, amelyek megakadályozzák, hogy a kórokozó baktériumok, vírusok, gombák hozzáférjenek a bélfelülethez.

Immunrendszer I.

3. rész: Az immunrendszer működését segítő természetes anyagok.

Aloe Vera:

Bélrendszerünk egészségét óvhatjuk Aloe Verával, az évezredek óta használt gyógynövénnyel, amelynek könyvtárnyi irodalma van.

Fontosabb hatásai:

Immunrendszer I.

4. rész: Immunrendszer működését segítő természetes anyagok

Fokhagyma:

A fokhagymát évezredeken keresztül gyógyhatása miatt tartották nagy becsben. Az egyiptomi piramisépítők erő- és állóképességük növelése miatt ették. Louis Pasteur baktériumpusztító hatása miatt vizsgálta, a katonaorvosok a két világháborúban sebesüléseket kezeltek vele. A fokhagyma gyógyhatását többnyire a nagyszámú kénvegyület adja, melyek közül legfőbb az allicin.

Immunrendszer I.

5. rész: A bőr és nyálkahártya védelme

Az immunrendszerrel foglalkozó cikksorozatunkban eddig arról írtunk, hogy hogyan működik az immunrendszerünk és mit tehetünk az immunrendszerünk védelme érdekében. Láttuk, hogy az immunrendszer megfelelő működéséhez alapvető fontosságú a bélrendszer megfelelő állapota, a helyes táplálkozás valamint az immunrendszert segítő gyógynövények, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és egyéb anyagok bevitele.

Immunrendszer II.

Az allergia és az autoimmun betegségek

Az allergia mint fogalom sok értelmezéssel bír. Mást ért rajta az, aki ebben a problémában szenved, mást a hivatalos orvoslás és mást az alternatív gyógymódokkal foglalkozó szakember. Az allergia szót eredetileg a szervezet környezeti hatásokra adott reakcióira használták, beleértve egy betegséggel szemben kialakult védettséget is.

Immunrendszeri problémák. Daganat

A szabadgyökök és az antioxidánsok kutatásának története Denham Harman professzor első kísérleteivel indult 1954-ben.

Mik a szabadgyökök?

A szabadgyökök olyan kémiailag aktív részecskék, amelyeknek szabad elektronjuk van, ezáltal más sejtek elektronjait elvonva károsítják ezen sejtek működését, épségét, akár pusztulásukat is okozhatják. A legtöbb ember túl sok szabadgyöknek van kitéve, ezt a káros állapotot nevezzük oxidációs stressznek.